Domineer Je Dag In De Ochtend

Published Jan 21, 21
6 min read

Hoe Krijg Je Meer Energie? 15 Concrete Tips

Neem elke ochtend een half uur of een uur (spreek een maximum met jezelf af) de tijd om je “inbox” bij te werken. Check en beantwoord de mail die je gisteren hebt ontvangen, lees bij op social media en plaats misschien zelf iets, lees je favoriete blogs voor wat inspiratie enzovoorts.

Ik kan niet meer zonder deze super-handige planner!Deze tijd gebruik ik ook om dingen uit mijn hoofd te zetten, to-do’s voor later op te schrijven en andere creatieve denkprocessen kwijt te kunnen. Daarna neem ik nog 20 minuten om een boek te lezen. Ik vind lezen eigenlijk heel fijn (Persoonlijke ontwikkeling). Vroeger nam ik er alleen op vakantie echt de tijd voor.

Waarom Een Goede Ochtendroutine Essentieel Is

Hoe Mijn Ochtendroutine Er Uit ZietSelf-care Ideeen, Routines En Een Mindset Verandering

Een tijd lang las ik dus heel erg weinig. Ik luisterde wel veel podcasts, maar toch is dat anders en begon ik het lezen te missen. Ik ben ook zo iemand die altijd verschillende boeken door elkaar las (Persoonlijke ontwikkeling). Weinig structuur dus…Omdat ik zo’n lange lijst met interessante boeken heb verzameld ondertussen, heb ik besloten om dit ook als vast onderdeel van mijn dag terug te laten komen.

20 minuten is dan erg kort, maar zo kom ik regelmatig aan een aantal pagina’s en dan is al een heel stuk meer dan helemaal niets :). Ik moet wel eerlijk zeggen dat dit het stukje is dat ik als eerste laat schieten als ik wat meer haast heb in de ochtend.

Een Stressvrije Ochtendroutine, Zo Doe Je Dat!

Dus bijvoorbeeld boeken in het Portugees om mijn Portugees op te krikken, of juist persoonlijke ontwikkelingsboeken. Boeken die ik heb gelezen en nog wil lezen zijn bijvoorbeeld Getting Things Done van David Allen, Je Ongekende Vermogens van Tony Robbins, Een Werkweek van 4 uur van Timothy Ferris, Master you Mindset van Michael Pilarczyk, Focus van Mark Tigchelaar, Super Slapen van Floris Wouterson en nog veel meer…Hierna ga ik douchen, of als ik van plan ben om te sporten die ochtend of dag doe ik dat daarna.

Misschien was het je al opgevallen; het ontbijt is nog niet langs gekomen. Het is misschien ook niet echt meer onderdeel van mijn ochtendritueel, maar mijn eerste maaltijd is vaak tussen 11:30 en 13:30. Een tijd geleden begon ik met Intermitted fasting (dus later op de dag pas beginnen met eten), met name vanwege de gezondheidsvoordelen die het met zich mee zou brengen volgens bepaalde studie.

Dit Is Wat Er Gebeurt Tijdens Een Proces Van Persoonlijke Groei

Ik heb, vooral als ik thuis ben, vaak de neiging om te veel te eten. Dit is juist erger wanneer ik vroeg ontbijt. Beginnen met eten lokt juist mijn trek in meer uit. De eerste maaltijd uitstellen werkt voor mij daarom ook goed. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Als eerste maaltijd van de dag eet ik heel gevarieerd; een salade, een havermout kommetje, een smoothiebowl.

Ontwikkel Een Effectieve En Succesvolle OchtendroutineOntwikkel Een Effectieve En Succesvolle Ochtendroutine

De eerste maaltijd is ook het moment dat ik mijn supplementen neem. Ik neem de dagzakjes van vitaily, waarbij alle essentiële vitmines en mineralen zijn verdeeld is over 2 tabletten en één capsule. Hier zit naast vitamine D3, ook vitamine K, magnesium, selenium, jodium en omega 3 in. Hier wacht ik bewust mee omdat sommige stoffen beter worden opgenomen wanneer je er bijvoorbeeld goede vetten bij eet.

Hoe Kan Ik Zelf Mijn Persoonlijke Ontwikkeling Versterken?

Dat klopt ook wel. Je kunt sneller “aan het werk” als je gelijk na de wekker achter je laptop kruipt (Doelen stellen). In totaal kost mijn ochtendroutine me ongeveer 30 tot 60 minuten. Soms sla ik het lezen over en doe ik iets minder strecht oefeningen (Productiviteit). Ik zie het vooral als een leidraad.

Het is dan ook helemaal oké om het een keer over te slaan. Enkele jaren geleden zou ik dit allemaal nog “zonde” van mijn tijd vinden. Nu besef ik me dat juist het moment dat ik voor mezelf pak, goed voor mijn lichaam én geest zorg; eigenlijk de best besteden minuten van mijn dag zijn.

Persoonlijke Ontwikkeling, Leven En Werken Vanuit Passie

Rond een uur of 9 heb ik het gevoel dat ik in ieder geval een aantal van de voor mij belangrijkste dingen al achter de rug heb. Want zeg nou zelf; wat is er belangrijker dan goed voor je lichaam en geest zorgen? Uiteindelijk word je er een fijner mens van voor je omgeving en jezelf én zal je waarschijnlijk nog efficiënter kunnen werken ook.

Weet je wat succesvolle mensen minder gestrest, gelukkiger en productiever maakt? Ze stellen hun persoonlijk belang boven dat van anderen. Dat klinkt egoïstisch maar dat is het niet. Persoonlijke ontwikkeling. De ochtendroutine van succesvolle mensen bestaat namelijk niet uit het automatisch controleren van binnengekomen e-mails en het checken van hun social media apps - Ochtendroutine.

Perfecte Ochtendroutine? 5 Gouden Tips

Ga jij met je telefoon naar bed en sta je ermee op?De overgrote meerderheid van ons begint de dag met het consumeren en reageren op de vragen en de gedachten van anderen. Maar hoe de dag zich ontvouwt is sterk afhankelijk van wat je direct na het opstaan doet en de ruimte die je jezelf de eerste uren van de dag gunt.

Een ochtendroutine is niets meer dan een aantal gewoontes die:de kwaliteit van je leven op dit moment verbeteren, endie de kwaliteit van je leven in de toekomst verbeteren. Een ochtendroutine vermindert stress, is goed voor je gezondheid (zowel fysiek als mentaal) en maakt je productiever. Het hebben van een ochtendroutine betekent dat je jezelf belangrijk vindt en dat je je na het opstaan niet direct overgeeft aan de waan van de dag.

Persoonlijke Ontwikkeling: 3 Tips Om Meer Te Leren

Er zijn maar weinig mensen die zullen zeggen dat ze ‘s ochtends relaxed aan hun werkdag beginnen. De meesten zullen de ‘snooze’-knop van hun wekker een aantal malen hebben ingedrukt en gehaast hebben ontbeten. Routinematig dingen doen betekent dat je dingen doet zonder erbij na te denken. Alles wat je tijdens je ochtendroutine doet heeft een specifieke volgorde.

En dat scheelt tijd, denkruimte en stress. Ken je de uitdrukking ‘An apple a day keeps the doctor away’?Dit gezegde geeft natuurlijk aan dat appels goed zijn voor de gezondheid - Persoonlijke ontwikkeling. Meestal wordt bij het lezen of horen van deze uitdrukking gedacht dat er meer appels gegeten moeten worden. Maar veel belangrijker dan dat is de routine die in het gezegde verwerkt zit.

Creeer Een Succes Mindset

Het gaat dus niet perse om méér appels. Een ochtendroutine met daarin gezonde stappen zorgt voor een gezonde start. En de dagelijks gezonde routine wordt onderdeel van een gezonde leefwijze. Het halve uurtje sporten en het nuttigen van het gezonde ontbijtje zorgen er op termijn voor dat je, zonder er nog bij na te denken, bezig bent met een gezonde leefstijl.

Een haastige ochtend waarbij het gevoel overheerst dat je achter de feiten aanloopt is een recept voor stress en frustratie. Een stressvrije, gerichte ochtendroutine beïnvloedt het verloop van de hele dag. Voorspelbare, repetitieve handelingen werken kalmerend en helpen angstgevoelens te verminderen. Rust en vertrouwen in de ochtend is goed voor je emotionele gezondheid.

5 Tips Om Persoonlijke Groei En Ontwikkeling Door Te MakenLopen jouw kinderen altijd keurig binnen de lijntjes? De meeste kinderen doen dat niet. Een drukke, stressvolle ochtend zonder enige structuur zorgt al snel voor irritaties en een vervelende sfeer. Een gestructureerd begin van de dag is niet alleen goed voor jou. Het is ook beter voor je kinderen. Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid.

More from Coaching

Navigation

Home

Latest Posts

Zakelijk Engels - Language Training

Published Jun 27, 22
7 min read

Omgevingscommunicatie Toepassen

Published May 18, 22
6 min read

Advies & Training Ondernemingsraad

Published May 09, 22
6 min read