Hoe Werk Je Aan Je Persoonlijke Groei En Ontwikkeling?

Published May 16, 21
6 min read

5 X Tips Voor Een Fijne En Frisse Ochtendroutine

Er zijn soms ook dagen of weken waarin het me gewoon niet lukt. Wanneer ik wel mijn routine heb doorlopen, voel ik me goed en heb ik meer zelfvertrouwen om aan mijn dag te beginnen. Als freelance tekstschrijver moet je zelf je planning maken en je dag indelen, en dan is het heel belangrijk dat je gemotiveerd bent om een productieve dag te hebben.

#1 Ik doe mijn ogen open om 7. 00u. Nee, ik ben niet zo’n vroege vogel. Daarbij zijn mijn kinderen ook oud genoeg om zelf te bepalen wanneer ze naar bed gaan en wanneer ze weer opstaan. Best wel lekker. Ik sta in ieder geval ruimschoots voor 8. 00u. op 😉Ik heb dan al mijn hartademhalingen /meditatie gedaan en spring dan letterlijk uit bed.

7 Tips Voor Een Fijne Ochtendroutine

Ik zeg dan ook tegen mezelf: “Ik heb er super veel zin in vandaag”. Persoonlijke ontwikkeling - Ontwikkel jezelf.#2 Ik neem vervolgens mijn glas water met vitaminen en mijn dopper vul ik alvast met water en mineralen voor de rest van de dag.#3 Ik pak vervolgens mijn mapje met doelen die ik voor al mijn levensgebieden heb.

Het zorgt voor beelden op mijn netvlies. Daarnaast heb ik hier ook mijn affirmaties opgenomen die ik tegen mezelf zeg. Lang geleden vond ik dat een beetje raar, maar nu is het gesneden koek. Ik heb gelukkig ook al lang geleden geleerd, dat mijn brein instructies nodig heeft. Anders gaat het brein met mij aan de haal….

Mijn Ochtendroutine Voor Een Positieve Start Van De Dag

😉#4 Ik schrijf op wat ik deze dag wil gaan doen. Het zijn mijn intenties voor de dag. En als ik toch aan het schrijven ben, schrijf ik meteen 5 dingen op waarvoor ik dankbaar ben. Is toch anders dan even heel snel 5 dingen noemen en hupsakee we gaan weer door.

#5 Ik pak vervolgens een boek. Heerlijk! Ik ben een lezer. Ik houd van lezen. Ben gek op lezen (Persoonlijke ontwikkeling - Ondernemerschap). Dus…. dat is een eitje. Heerlijk om nieuwe dingen te leren en andermans brein te kunnen lenen. Sommige mensen denken zo origineel. Zalig. #6 Dit is het laatste deel…. beweging. Ik heb een trampoline aangeschaft.

Een Nieuwe Ochtendroutine

Dat heb ik dus ook gedaan, want bewegen is mijn grootste uitdaging. Ik heb dus met mijzelf afgesproken dat ik elke dag maar 3x hoef te springen. Dat is nog geen 15 seconden. Maar het helpt mij enorm. Als ik namelijk op die trampo sta, dan wil ik de meeste gevallen wel meer jumpen dan 3x.

Maar soms heb ik er ook de puf niet voor. Dan mag ik 3x springen en dan is het klaar. Dan heb ik mij aan mijn afspraak gehouden - Jouw nieuwe ochtend routine!. Dit is voor mij de beste manier om toch elke dag … hoe weinig ook …. maar consistent een beetje beweging te krijgen.

Persoonlijke Ontwikkeling - Geef Jezelf Een Cadeau

Maak een ochtendroutine en dit zet je in een “ik ga knallen” modus. Ik ben natuurlijk een ochtendmens, maar niettemin kan je een ochtendroutine starten vanaf het moment dat je wakker wordt, welk moment dat ook is. Routine betekent : een set van acties die je op regelmatige basis uitvoert.

Maar zoals het woord routine al zegt, moet je de acties dus regelmatig doen. En alhoewel de set van acties die ik in mijn ochtendroutine doe zo klein zijn, dat het makkelijk is om te doen, is het net zo makkelijk om het toch maar niet te doen. Zoals altijd, oefening baart kunst.

4 Vragen Om Te Starten Met Persoonlijke Ontwikkeling

Je blijft je ochtenritueel herhalen tot het een ochtendroutine is geworden. Dus voordeel nr 1 : zet de toon naar succes Voordeel nr 2 : een routine zorgt voor flow en niet meer hoeven nadenken over de acties Voordeel nr 3 : routines geven structuur en zeker tijdens een ochtend(spits) kan dit van pas komen (5 tips om je persoonlijke ontwikkeling echt persoonlijk te maken).

Met Persoonlijke Ontwikkeling Het Maximale Uit Jezelf HalenEen Nieuwe Ochtendroutine

Ik wijt dit aan 2 dingen : 1 = een laserfocus (ik doe nooit 2 dingen tegelijk) en 2 = mijn ochtendroutine die me helemaal helder maakt en klaar om te knallen. Even een ps voor alle perfectionista’s : soms loopt je ochtend in het honderd en bak je er niks van met je hele ochtendroutine.

Self-care Ideeen, Routines En Een Mindset Verandering

Persoonlijke Ontwikkeling - LoopbaanbegeleidingBegin Je Dag Goed Met De Perfecte Ochtend Routine

Dit stond op het lijstje : Een theetje of warm water met citroen op bed Even in mijn dagboek schrijven Een begeleide visualisatie Een inspirerend boek Een strandwandeling met de hond Een heerlijk bad met geurende badolie Een vrolijk muziekje Mijn dag overlopen in gedachten Mijn dag opschrijven in mijn dagboek/notaboek Een wensdoel zetten voor de dag Een tijdsframe bepalen.

Misschien heb je maar heel weinig tijd, misschien wil je er wat vroeger voor opstaan, of misschien ben je net als ik en maakt het niet uit hoe lang je tijd voor jezelf uitrekt. Welk uur zal jij opstaan en hoeveel tijd ga jij besteden aan je magische ochtendroutine? Welke stappen passen in jouw tijdsframe? Kies er enkele die jouw hart doen opspringen en waarvan je weet dat die je in een onoverwinnelijke mood zetten.

Perfecte Ochtendroutine? 5 Gouden Tips

6u45 opstaan, citroenwatertje op bed, even mijn dag opschrijven en wensdoel 7u uitwaaien op het strand met hond (soms wat joggen, soms gewoon rustig wandelen) 7u40 ontbijt 8u meditatie of begeleide visualisatie of yoga >> dit kies ik op het moment zelf 8u30 in bad – ja, ik weet dat het gek is om ’s ochtends in bad te gaan, maar voor mij voelt het heerlijk aan (De magie van een goede ochtendroutine).

8u opstaan, citroenwatertje op bed, mijn wensdoel voor de dag opschrijven, supersonisch snel kattewasje 8u15 uitwaaien op het strand met hond voor 15 minuutjes ontbijt snel onderweg en de yoga en het badmoment verhuizen naar de avond of sla ik over Of het nu om de 2 uur of de 30 minuten gaat of zelfs maar 10 minuten als dat de tijd is die jij hiervoor vrij kan maken, wat zo’n routine eigenlijk doet is: het doet je prioriteiten stellen – prioriteiten stellen is volgens elke ‘persoonlijke ontwikkelings’guru de cruciale stap naar succes het doet je tijd voor jezelf uitrekken – zelfzorg is onontbeerlijk wil je zonder een burnout hard timmeren aan je succesweg het geeft je een “ik voel me goed” gevoel en dat is volgens mij altijd het beste gevoel om je dag mee te starten.

Ontwikkel Een Effectieve En Succesvolle Ochtendroutine

ps voor de perfectionista’s : als jouw tijdsframe maar 10 minuten omvat, dan is dat ok!!! Je moet geen 2 uur perfecte ‘ik doe het allemaal’ routine ontwerpen. Stel je een HAALBARE routine als doel en geen zorgen als het niet lukt. Soms komt het leven tussen, soms zijn je kinderen ziek of soms heb je er gewoon geen zin in (Ontwikkel een effectieve en succesvolle ochtendroutine).

139 Cursussen En Trainingen Voor Persoonlijke OntwikkelingPersoonlijke Ontwikkeling: 3 Tips Om Meer Te Leren


Ik had er vroeger neit zoveel mee. Ochtenden en al helemaal niet met ochtend rituelen. De ene keer vroeg uit bed de andere keer wat later. Zolang ik mijn to do’s, maar af heb en iedereen blij is vond ik het wel best. Toch was het een terugkerend thema. Mensen in mijn omgeving waren er mee bezig en nadat ik verschillende artikelen gelezen had over de voordelen werd het tijd voor een experiment.

Navigation

Home

Latest Posts

Jobmarketing - Recruitment Marketing

Published Jan 29, 23
9 min read

Vacturemarketing Bureau

Published Dec 23, 22
8 min read

Wat Is Job Marketing En Branding?

Published Dec 21, 22
7 min read