Persoonlijke Ontwikkeling - Ontwikkel Jezelf

Published Apr 11, 21
6 min read

Mijn Power Ochtend Routine Voor Maximale Prestaties

Om gezond en gelukkig te zijn is het belangrijk om zo veel mogelijk trouw aan jezelf te leven. Om emoties te voelen die er zijn. En om aandacht te schenken aan de signalen die je lichaam geeft. Je lichaam slaat alles op en spreekt altijd de waarheid, aldus Dennis. Je hebt daarom de keuze: geef je je lichaam bewust je aandacht en heb je de moed om de emoties toe te laten die er zijn? Of stop je signalen/emoties weg en wacht je tot je lichaam reageert in de vorm van een klacht, pijn of ziekte?Je wilt natuurlijk het eerste! Dat is onder andere waar we het ruim een uur lang over hebben.

Mijn Nieuwe Ochtendroutine Voor Een Productievere DagProductiviteit

Mocht deze term nieuw voor je zijn (Mindset). Holisme kijkt naar de verbinding tussen je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Deze drie hebben altijd met elkaar te maken. In dit interview ontdek je niet alleen hoe je van je stressklachten of pijnklachten af kunt komen, je ontdekt ook hoe je dichter in lijn met je ware ik kunt leven.

Ochtendroutine Voor Meer Energie

nl/holismeDeze training vindt plaats op 16, 17, 23 en 24 januari. Alleen als luisteraar van deze podcast ontvang je als bonus twee gesigneerde boeken:'De Holistische Reis' van Dennis van Miltenburg'Hoe de fuck vind ik geluk' van Thijs LindhoutWanneer je je aanmeldt voor de cursus ontvang je de boeken binnen een paar dagen in je brievenbus!Meld je aan via: http://thijslindhout.

Heb jij een ? Je hoort het steeds meer; je dag beginnen op een vaste manier. Waarom hebben steeds meer mensen een ochtendroutine? Het is het eerste moment op de dag waarin ruimte wordt gemaakt voor de dingen die jij belangrijk vindt - Persoonlijke ontwikkeling. De dingen waarmee jij graag je dag start en de dingen die je ook energie geven voor de rest van de dag.

De Beste Investering In Jezelf - Creeer Een Ochtendroutine

Als ik naar mezelf kijk en bedenk wat mijn fijnste ochtenden zijn, zijn dat vaak de ochtenden op een vrije dag dat ik – voor mij als avondmens – redelijk vroeg op ben gestaan en de dag lekker relaxed ben begonnen. Hierdoor is uiteindelijk vanzelf een ochtendroutine ontstaan. Steeds voegde ik er iets aan toe.

Ik ben een echt avondmens, pas rond een uur of 20:00 gaat mijn creativiteit “aan” en komen er ineens allerlei ideeën uit. Ik zorg er wel voor dat ik de avond een beetje rustig afsluit, voor een goede nachtrust. De ochtend start ik het liefste rustig op. Misschien ook één van de redenen dat ik me ook beter voel sinds ik de afgelopen tijd later begin met werken.

Hoe Mijn Ochtendroutine Er Uit Ziet

De dag kan ik dan met een goed gevoel beginnen. Een routine die voor mij werkt, maar zoals ik al zei, is dit voor iedereen anders. En jij, ben jij een ochtend- of avondmens? De hoeveelheid tijd die je in de ochtend hebt om aan zo’n routine te besteden is natuurlijk afhankelijk van hoe laat je bijvoorbeeld moet werken en hoe laat je naar bed gaat - Doelen stellen.

Je kunt dan kijken of je bijvoorbeeld 10 minuten voor jezelf kunt nemen. Om toch je dag te beginnen met iets dat niet moet, iets dat jij heel fijn vindt - Doelen stellen. Ook kun je kijken of je toch niet wat eerder naar bed kunt gaan. Ondanks dat je een avondmens bent, kan het wel helpen om iets eerder slaapdruk op te bouwen door een fijn avondritueel of andere manieren om je hersenen tot rust te brengen en door te letten op wat je tot je neemt in de namiddag en avond.

Persoonlijke Ontwikkeling Trainingen En Coaching

Of misschien heb je allang een ochtendroutine maar ziet deze er compleet anders uit. We zijn – gelukkig – allemaal anders. Misschien heb je iets aan mijn input over hoe ik mijn ochtend indeel. Puur ter inspiratie, want het is natuurlijk belangrijk dat je iets creëert dat bij jou past.

Dit omdat ik je ook wil meenemen in mijn keuzes waarom ik bijvoorbeeld pas later mijn eerste koffie pak en hoe en wanneer ik aan mijn eerste maaltijd zit. zet ik bijna altijd tussen 7:00 en 8:00, ongeacht of het een werkdag of vrije dag is. Dit omdat regelmaat en ritme in je slaappatroon positief effect heeft op je slaapkwaliteit en gezondheid.

Mindset

Mijn telefoon ligt dan ook niet in handbereik, maar iets verderop in onze slaapkamer, op de vliegtuigstand. Ik word de laatste tijd steeds vaker voor de wekker wakker, en denk dat dit komt omdat we de laatste tijd veel meer ritme hebben ingebouwd in ons slaapsysteem én omdat we dus minder snoozen.

Opnieuw in slaap vallen en je alsnog laten wekken door een wekker zou dus super zonde zijn! Tip: Word je vaak vermoeid wakker waardoor snoozen heel verleidelijk is? Lees dan eens dit artikel. Een kleine maar voor mij hele belangrijke handeling: Ik doe mijn gordijnen open voor direct daglicht - Ochtendroutine. Want goed slapen begint al bij het opstaan.

De Ultieme Ochtendroutine Die Jou Gelukkig En Productief Maakt

Het zorgt ervoor dat je hormonen die je slaap en stemming reguleren direct de juiste input krijgen. Misschien even vervelend maar de rest van de ochtend voel je je opgewekter én in de avond voel je je slaperiger waardoor je weer beter in slaap kunt komen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om kort na het opstaan direct een wandeling of hardlooprondje te maken.

Maar moet jij vroeger opstaan, heb je het verduisterd in je kamer of is het gewoonweg zo donker buiten dat je er niet wakker van wordt? Dan is deze wake-up light de ideale oplossing. Het zorgt ervoor dat ik me zoveel energieker voel in de ochtend. Vind je dit niet prettig wakker worden? Je kunt ook vlot na het opstaan gebruik maken van deze daglichtlamp, gewoon tijdens je ontbijt of tijdens je werk. Persoonlijke groei.

Persoonlijke Ontwikkeling - Workshops En Online Trainingen

Daarna drink ik direct een groot glas lauw water zodat mijn lichaam weer wordt gehydrateerd na een hele nacht zonder vocht, terwijl we enorm veel vocht verliezen gedurende de nacht. Denk aan onze adem en zweet. En dan bedoel ik niet alleen tandenpoetsen. Sinds kort hoort hier namelijk ook het schrapen van mijn tong bij.

Een Stressvrije Ochtendroutine, Zo Doe Je Dat!Self-care Ideeen, Routines En Een Mindset Verandering

Ik ben daar wat meer over op gaan zoeken en kwam zo ook uit bij mondhygiënisten die dit ook van harte aanbevelen, puur alleen al als het gaat om mondhygiëne dus. Doelen stellen. Want we maken onze tanden wel schoon, maar juist datgeen waar alle slechte bacteriën aan blijven kleven, in de nacht hebben kunnen groeien en gaan “ruiken” slaan we over; de tong. Productiviteit.

Mindset

Geen lekker verhaal misschien, maar des te meer redenen om hier eens over na te denken!Ik gebruik een roestvrijstalen tongschraper, op aanraden van degene uit de podcast. Ik spoel eerst mijn mond met lauw water, dan schraap ik mijn tong een aantal keer en vervolgens poets ik mijn tanden. Sinds de eerste keer dat ik dit deed ben ik hier niet meer mee gestopt.Kleine tip trouwens; om ook de achterkant van te tong te schrapen en niet te kokhalzen, kan het helpen om uit te ademen als je achterin begint met de schraper. Ik begin de dag daarna vrijwel altijd met stretches en oefeningen. Soms in stilte, soms met muziek en soms met een inspirerende podcast op, net hoe ik me voel.

Navigation

Home

Latest Posts

Jobmarketing - Recruitment Marketing

Published Jan 29, 23
9 min read

Vacturemarketing Bureau

Published Dec 23, 22
8 min read

Wat Is Job Marketing En Branding?

Published Dec 21, 22
7 min read