Persoonlijke Ontwikkeling - Workshops En Online Trainingen

Published May 29, 21
6 min read

Persoonlijke Ontwikkeling - Leven Vanuit Je Kernwaarden

Het is mijn ochtend en het is mijn routine. Jeroen gaat naar beneden en gaat direct beginnen met zijn yoga sessie. Doe ik dus ook niet. Ongeveer 4 keer in de week start ik met een kleine workout van 7 minuten, om mijn spieren een beetje op te warmen. De andere ochtenden blijf ik vaak op bed zitten, inmiddels heb ik al een actievere houding aangenomen en ga ik wat schrijven.

Deze gebruik ik zowel op mijn MacBook als op mijn iPhone en zijn met elkaar gesynchroniseerd. Ik schrijf op waar ik dankbaar voor ben en wat mijn intenties zijn. Ook schrijf ik regelmatig op hoe mijn ideale leven er uit zien. Hoe je start bepaalt je mindset voor de rest van de dag. Ik weet namelijk, wanneer ik dit opschrijf ik er alles aan kan doen om dit uit te laten komen.

Mijn Ochtendroutine: Een Uur Me-time Voor De Dag Start!

Persoonlijke Ontwikkeling: Het Ontwikkelen Van JezelfHoe Een Ochtend Routine Mij Productiever En Gelukkiger Maakt

Maar er zijn ook vaak ochtenden bij dat we beide met een koptelefoon op zitten en we beide luisteren naar een podcast. Is dit gezellig? Misschien niet. Maar we ontbijten samen en we starten de dag vol inspiratie. Tegen kwart over 8 ben ik aangekleed en heb ik al ontbeten.

Vaak ga ik dan even naar buiten om een rondje te lopen. Maar dit doe ik niet elke ochtend. Het ligt er gewoon net aan hoe ik mij op dat moment voel. Het gaat erom waar jij je lekker bij voelt. Er is niets goed of fout. Jij bent de baas over jouw eigen leven en wanneer jij het lekker vind om ’s ochtends wat langer te blijven liggen, doe dat dan ook.

Persoonlijke Ontwikkeling - Ondernemerschap

Door dit te gaan denken, kan je zo negatief worden en dat heeft alleen maar invloed op de rest van jouw dag. Vind je het soms lastig om negatieve gevoelens los te laten? Zou je meer willen handelen vanuit een positieve mindset, maar weet je niet hoe?Als Succes coach help ik jou om te werken aan een krachtige en positieve mindset.

De afgelopen maanden ben ik steeds meer waarde gaan hechten aan een fijne ochtend. Wat is persoonlijke ontwikkeling? Therapie. Een goede start kan écht je hele dag bepalen: hoe energiek je bent, met wat voor mindset je de dag tegemoet gaat, hoe goed je kunt bepalen waar je de focus op moet leggen… Daarom deel ik vandaag mijn inspiratie voor dingen die je kunt verwerken in jouw ochtendroutine.

Start Je Dag Effectief Met Een Ochtendroutine

Gouden Tips Om Jouw Dag Goed Te BeginnenWat Is Persoonlijke Ontwikkeling? Therapie

Hoewel ik dit in New York niet heel erg bijhoud, ben ik zeker van plan om het weer op te pakken als ik weer terug in Nederland ben - Waarom persoonlijke ontwikkeling prioriteit moet zijn. In deze blogpost wil ik je inspiratie geven voor het creëren van zo’n fijne ochtendroutine. Deels op basis van de Miracle Morning, deels op basis van wat ik zelf fijn vind om te doen.

Ik merk dat ik in de ochtend het meest productief ben en volgens mij ben ik niet de enige die dat vindt. Je zit nog vol energie en ideeën en zeker als je écht vroeg opstaat kun je de eerste uurtjes aan de slag zonder gestoord te worden. En juist die eerste paar uur al veel doen, geeft je energie om ook de rest van de dag veel te doen - Ochtendroutine voor meer energie.

Doelen Stellen

In het boek Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda werd me ook weer duidelijk gemaakt waarom water drinken zo belangrijk is. 5 ideeen voor je ochtendroutine - Happy. Waarom? Op een dag verlies je best wel wat water, bijvoorbeeld door naar het toilet te gaan, te zweten en alleen al door te ademen. Dat tekort moet aangevuld worden, wat deels gebeurt door eten, maar ook door zo’n 1,5 liter te drinken op een dag.

Daar komt nog bij dat je van een tekort aan vocht een hongergevoel kunt krijgen, en je wilt grijpen naar ongezond eten terwijl je eigenlijk alleen maar dorst hebt - Self-care ideeen, routines en een mindset verandering. Als jij in de drukte van de dag ook vaak “vergeet” te drinken, probeer dan ‘s ochtends alvast een flink glas of zelfs een flesje (0,5L) te drinken, dan wordt de kans al een stuk groter dat je die 1,5 liter haalt.

Win-win In Persoonlijke Ontwikkeling - Anders Werken

En dat kost waarschijnlijk tijd, en misschien wel heel veel tijd. Persoonlijke ontwikkeling: 9 Manieren om dit te stimuleren. Maak daar ook tijd voor! Neem bijvoorbeeld elke ochtend een half uur de tijd om aan je doel te werken. In deze blogpost leg ik dit principe uit. Klinkt zweverig, maar als jij een overvol leven hebt en je altijd wel iets aan je hoofd hebt, kun je hiermee bewust even een rustmoment inlassen.

Persoonlijke Ontwikkeling In Contact Met JezelfPersoonlijke Ontwikkeling In Contact Met Jezelf

En daarvoor hoef je echt geen yogamatje of jarenlange ervaring voor te hebben. Download de app Stop, Breathe & Think, vul in hoe je je voelt en de app vertelt je welke meditatie aan te raden is. Deze duren meestal tussen de 5 en 10 minuten, die tijd kun je ’s ochtends wel vrij maken toch? Ontbijt is voor mij onmisbaar voor een goede start van de dag.

Zo Kom Je Makkelijk Je Bed Uit En Sta Je Op Met Energie

Niet fijn! Het is dan wel zo handig als je gezond ontbijt, en niet te weinig, maar ook zeker niet te veel, om te voorkomen dat je je dag begint met een “ik heb te veel gegeten”-gevoel (dat gevoel ken je vast wel). Mijn favoriete ontbijt is havermout, hier vind je mijn recept, dat ik de laatste tijd trouwens meestal zonder chocolade maak.

In affirmaties, wat in principe een tekst is, verwerk je bijvoorbeeld jouw doelen, je motivatie ervoor en hoe je ze gaat bereiken. Door dit dagelijks te lezen vergeet je het niet maar krijg je er juist meer focus op, waardoor het bereiken ervan gemakkelijker kan worden. Hoe fijn is het om vroeg op te staan, te sporten en om 9 uur achter je laptop te kruipen/op je werk aan te komen/je les in te gaan met de gedachte dat je al gesport hebt? Het geeft mij in elk geval altijd een “yes ik ben goed bezig” gevoel.

Persoonlijke Ontwikkeling - Workshops En Online Trainingen

Misschien heb je er een hekel aan of misschien vind je het helemaal het einde: schrijven. Wat je voorkeur ook mag zijn, je hoeft echt geen heel epistel in de ochtend te schrijven. Maar begin de dag met een positieve noot en schrijf bijvoorbeeld op waar je gisteren blij van werd, houd een dagboek bij of schrijf een quote op die jou vandaag gaat motiveren.

Hoe weet je anders wat je op een dag wil gaan doen? (En geef je niet toe aan Netflix?) Als je dit nog niet hebt gedaan voor je ging slapen, begin je ochtend dan met het maken van een planning. Bedenk hoeveel tijd je hebt en waar je die aan moet of wilt besteden.

ProductiviteitWat ik zelf regelmatig doe, is ’s avonds een to do lijst maken en deze ’s ochtends goed doorlezen en bekijken. Zo krijg ik een beeld van wat ik moet doen en hoe druk ik het vandaag ga hebben. Wil jij een goede planning maken tijdens je ochtendroutine? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang er gratis de checklist haalbare planning bij: Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips.

Navigation

Home

Latest Posts

Jobmarketing - Recruitment Marketing

Published Jan 29, 23
9 min read

Vacturemarketing Bureau

Published Dec 23, 22
8 min read

Wat Is Job Marketing En Branding?

Published Dec 21, 22
7 min read