Wat Is Persoonlijke Ontwikkeling? Therapie

Published May 13, 21
7 min read

7 Tips Voor Een Fijne Ochtendroutine

Voor deze blog vroegen we Lisette Valk, Directeur HR, of zij de 366 Dagen Beter-filosofie herkent in haar eigen carrière en privéleven. Die carrière begon met een hbo-diploma Management, Economie en Recht en leidde via ons traineeship Verzekeringen, de rol van People Manager en de functie van HR Manager naar de boardroom van Talent&Pro… De ontwikkeling van Lisette laat wederom zien dat de omgeving waar je in zit niet bepalend hoeft te zijn voor de resultaten die je behaalt (Persoonlijke ontwikkeling - Psychologie).

Ze vertelt over haar eigen start in het traineeship Verzekeringen. “Ik wist na mijn studie vooral dat ik nog veel kon leren. De inhoud van de verzekeringen was van secundair belang, maar werken bij Talent&Pro sprak me erg aan. Jezelf als professional ontwikkelen stond ook toen voorop.” Op opdracht kwam ze erachter dat mensen helpen voor haar “second nature” was.

Waarom Persoonlijke Ontwikkeling Prioriteit Moet Zijn

Dat droeg eraan bij dat ik na twee jaar in de functie van People Manager terechtkwam. Die rol werd toen net ontworpen, maar toen ik de omschrijving zag dacht ik: dát moet ik doen! Dat moment was het begin van een mooie carrière in de HR.” Gaandeweg leerde Lisette dat zelfkennis een belangrijke voorwaarde voor zelfverbetering is.

“Om jezelf te kunnen ontwikkelen, is realistische zelfreflectie een van de belangrijkste voorwaarden. Trainingen - Persoonlijke Ontwikkeling. Ook de lastigste trouwens. Dat vind ik het mooie aan het 366 Dagen Beter-initiatief. Mijn ochtendroutine voor een goede start. We zijn een sterke organisatie, maar om sterk te blijven zul je altijd moeten blijven reflecteren en meebewegen met omstandigheden, trends en ontwikkelingen.

139 Cursussen En Trainingen Voor Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke Ontwikkeling: 3 Tips Om Meer Te LerenPersoonlijke Ontwikkeling En Groei - Een Fascinerende Reis

Het is makkelijk om te doen wat je altijd deed, vooral als je daar goede resultaten mee hebt behaald. Toch is je openstellen voor nieuwe en andere ideeën, die je buiten je comfortzone dwingen, de beste route voor ontwikkeling. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat obstakels en frustratie daar onderdeel van zijn, met uiteindelijk als beloning wel een enorm trots gevoel.

“Ik heb voor mijn gevoel een complex karakter. Enerzijds kan ik heel impulsief zijn en ‘doen’ voordat ik ‘denk’. Aan de andere kant ben ik in sommige situaties te afwachtend. Klinkt tegenstrijdig, maar de balans werkt goed heb ik gemerkt. Waar zekerheid hebben voordat je optreedt verstandig klinkt, heeft mijn impulsieve kant er juist voor gezorgd dat ik als professional en T&P’er ben gegroeid.

Training Persoonlijke Ontwikkeling En Groei

Als ik daar te lang over had nagedacht weet ik niet of ik nog het lef had gehad om te reageren.” Spijt heeft ze er dan ook zeker niet van. “Iedere situatie heeft mij leermomenten opgeleverd. Mijn ervaring is dat je altijd wel komt bovendrijven. Voor mij gaat 366 Dagen Beter dan ook niet zozeer om het bereiken van vooraf gestelde doelen, het draait vooral ook om die nieuwe uitdagingen aan durven gaan.

Weg met word-documenten, PDF-jes en andere formulieren en het hele proces volledig integreren in AFAS. Een flink project, dat bovenop onze reguliere werkzaamheden komt. Maar wil je beter worden, dan moet je soms iets groots opstarten en vertrouwen dat je het voor elkaar weet te boksen. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor zowel mens als organisatie opgaat.” Hoewel jezelf in nieuwe situaties zetten voordelen heeft, heeft een dergelijke instelling zeker ook een keerzijde.

Start Je Dag Vol Positieve Energie Met Een Kick-start

“Ik zag dat ik als People Manager eigenlijk nog heel veel dingen niét kon. De gesprekken met mijn medewerkers waren daarin hele waardevolle spiegels. Dan zat ik- op de terugweg- in de auto te denken aan een stroef gesprek: “wat gebeurde er nu eigenlijk precies?” In gesprek met mijn eigen leidinggevende kwam ik er dan achter dat mijn eigen houding eraan had bijgedragen. Ochtendroutine.

Die impactmomenten en frustratie leren je wel knokken en het nodige doorzettingsvermogen ontwikkelen. Ik ga er niet vanuit dat elk project binnen het plan 366 Dagen Beter direct een daverend succes is, maar zonder de tegenslagen is de verbetering niet mogelijk - 9 Oefeningen voor Persoonlijke Groei en Ontwikkeling.” Volgens Lisette kom je tijdens je carrière op verschillende momenten bij een tweesplitsing.

Experimenteren Met Ochtendroutine (Persoonlijk)

Persoonlijke Ontwikkeling In Contact Met JezelfPerfecte Ochtendroutine? 5 Gouden Tips

“Ik had er tijdens mijn traineeship makkelijk voor kunnen kiezen om een andere kant op te gaan; de banen lagen toch voor het oprapen. Op die impactmomenten is het namelijk vaak “fight or flight”. Ga je vechten en iets negatiefs omzetten naar iets positiefs, of sla je op de vlucht? Natuurlijk is het prima om een keer te kiezen voor iets anders, maar stel jezelf wel altijd de vraag: ga ik nu de uitdaging uit de weg om te vluchten, of is het omdat ik er echt beter van wordt? Met andere woorden: heb je de regie of voel je je gedwongen? Als het optie B is adviseer ik je altijd de uitdaging aan te gaan.” In haar werkomgeving probeert Lisette het verschil te maken door ook anderen bewust te laten reflecteren.

Daarin kan ik gericht iets toevoegen. Door mijn collega’s een spiegel en inzichten te bieden waar ze mee verder kunnen. Het grappige en mooie is dat ik veel van mezelf herken in mijn team. Ze vinden bijvoorbeeld dat ze alles moeten kunnen, waarbij ik ze meegeef dat dat echt niet nodig is.

Duurzame Veerkracht Vereist Persoonlijke Ontwikkeling

Je kúnt simpelweg niet alles van HR weten - Creeer een succes mindset. We moeten zorgen dat we met elkaar alles weten.” Het advies dat ze hen geeft, is nuttig voor iedereen die werkt aan verbetering: “zorg vooral dat je je verdiept in onderwerpen die je interesse bovengemiddeld hebben. Focus is belangrijk - Persoonlijke ontwikkeling, leven en werken vanuit passie. Als je je in één onderwerp verdiept draag je niet alleen beter bij aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan die van je team en organisatie.

De Groeimarkt Van De Persoonlijke OntwikkelingPersoonlijke Ontwikkeling In De Context Van Relaties

Het zorgt voor focus. En vergeet niet: ontwikkeling is uiteindelijk een optelsom van alle kleine verbeteringen bij elkaar.” Dat Lisette zelf ook nog lang niet is uitgeleerd, zal ze als eerste toegeven. En dat ze daarvoor ook de mensen in haar omgeving nodig heeft. Maar soms komt die hulp wel uit hele onverwachte hoek.

Persoonlijke Ontwikkeling - Ondernemerschap

Ik heb altijd een gevoel van ’haast’. Meestal omdat ik alweer bezig ben met het volgende doel op mijn lijstje. Daarbij kan het gaan om een carrièredoel, maar ook in alledaagse dingen zoals de boodschappen. Mijn kinderen zijn hierin ook een mooie spiegel. Als ik weer eens met enige snelheid bij de supermarkt probeer te komen, is het mijn zoontje die mij een spiegel voorhoudt.

Zonder het bewust te doen leert hij me dan dat je soms ook gewoon moet genieten van het moment. Daar word je niet alleen beter van, maar ook gelukkiger.” Bekijk onze vacatures of bekijk hoe Talent&Pro met 366 Dagen Beter blijf pionieren in ontwikkeling.

Met Persoonlijke Ontwikkeling Het Maximale Uit Jezelf Halen

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke kanten, zijn eigenaardigheden , zijn kwaliteiten en talenten, zijn wensen, verlangens en voorkeuren. Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid. Meer weten? (link naar pagina onze trainingen) Om te werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling is het van belang te weten hoe je in elkaar zit, wat jou uniek maakt, waar je kunt groeien.Zelfkennis is de sleutel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor een gegarandeerde en blijvende verhoging in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling ben je bij Corinor aan het juiste adres. Met onze trainingen richten wij ons op het ontwikkelen van jouw wensen en talenten. Door het creëren van kansen en het werken vanuit innerlijke motivatie leren we je jouw persoonlijke groei en ontwikkeling daadwerkelijk vorm te geven zoals jij dat wenst, zakelijk en privé.

Navigation

Home

Latest Posts

Jobmarketing - Recruitment Marketing

Published Jan 29, 23
9 min read

Vacturemarketing Bureau

Published Dec 23, 22
8 min read

Wat Is Job Marketing En Branding?

Published Dec 21, 22
7 min read